Ecoturisme

La parròquia de Canillo us vol facilitar l’entrada i el coneixement de la nostra muntanya. Us convidem a descobrir el patrimoni natural a través de dues rutes ecoturístiques guiades per professionals diplomats. Aquestes dues rutes es localitzen a la vall d’Incles, la vall glacial més impressionant del Principat d’Andorra, i a la vall de Ransol, també anomenada coma de Ransol. Totes les rutes es realitzen amb guies experts i titulats.

LES AIGÜES TORTES DE SISCARÓ

Aquest recorregut està dominat per pinedes de pi negre amb taques de bedoll, trèmol i salanca. Abans d'arribar a la cabana de Siscaró (2.145 m), el bosc ja desapareix i l'ambient es rocós i herbaci. En el primer tram del camí, la pineda de pi negre és un bon lloc per escoltar o veure el reietó, l'ocell més petit d'Europa. Entre els mamífers, és possible observar esquirols i cabirols. Des de les basses del Siscaró es deixa veure alguna marmota per les tarteres.

Dificultat: fàcil


EL DARRER NOUVINGUT A CANILLO: LA MARMOTA

Aquesta vall està dominada per una pineda de pi negre i perl ginebró. La bruguerola, l'abarset i el nabiu cobreixen part del sotabosc. A les zones més solelloses, hi creix el bàlec. Pel que fa a les flors, destaquen tot tipus d'espècies alpines, com la genciana, el lliri dels Pirineus, la milfulles i l'espunyidella groga, entre d'altres. A la coma de Ransol habiten diferent espècies de mamífers, com el porc fer, el cabirol, l'isard, la marta, la llebre i, com no, la marmota. Els ocells també hi dón presents: l'astor, la mallerenga petita, la mallerenga emplomallada, el reietó, el pinsà, etc.

Dificultat: fàcil


EQUIPAMENT RECOMANAT

  • Calçat i roba adequada
  • Roba d'abric i impermeable
  • Aigua i avituallament
  • Binocles o telescopi
  • Crema solar i ulleres de sol