Gastronomia

> Gastronomia  


La ubicació geogràfica del Principat d’Andorra ha comportat una cuina pròpia dels Pirineus, una curiosa barreja gastronòmica influenciada pels nostres veïns catalans i francesos. La parròquia de Canillo és una destinació turística per excel·lència i, com a tal, l’oferta gastronòmica dels seus restaurants és molt variada i inclou tant els plats elaborats com els productes tradicionals de la terra, així com la cuina internacional més sofisticada i llunyana. És una cuina tradicional en l’elaboració, però selecta en els productes.

El porc, que va ser l’aliment base del menjar quotidià d’aquesta societat tradicional, encara avui ens sorprèn amb una gran varietat d’embotits artesans com la donja, la bringuera, la llonganissa i els bulls de fetge derivats del porc. Com a especialitats culinàries, destaquen l’escudella amb la carn d’olla, l’arròs de muntanya, el trinxat, el civet amb xocolata, la carn a la llosa i la truita de riu, entre altres varietats.